Huis aan het Wantij


Een uniek project op een minstens zo unieke locatie. Dat is de beste omschrijving voor het Huis aan het Wantij.

Het oude water-inlaatstation aan het Wantij in Dordrecht wordt momenteel getransformeerd tot een multifunctionele woning. In het ontwerp, dat is ontwikkeld door PLAN@OFFICE in samenwerking met Lugten en Malschaert en Van Dijk Installaties, is gekozen voor een goede balans tussen loft en een modern en tijdloos ontwerp zonder dat daarbij het karakteristieke uiterlijk van het pand verloren gaat. Tijdens het gehele project zal duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord werken centraal staan. Zowel gedurende de bouw als in de uiteindelijke woning is dit het uitgangspunt en wordt het milieu minimaal belast..

Het Huis aan het Wantij is niet alleen een project voor nu, maar ook een voorbeeld voor de toekomst. Overal in Nederland staan panden als deze die een nieuwe toekomst kunnen krijgen als woon-of werkomgeving.

Het plan

Als de bouw is afgerond zal het Huis aan het Wantij dienen als woon- en werkplek. De bijzondere locatie aan een van de mooiste waterwegen van Nederland dat tevens de toegang tot Dordrecht vormt, maken het project nog mooier. In de groene omgeving komt het ruige karakter van het pand goed tot zijn recht. Deze groene omgeving wordt wel meegenomen naar binnen waar is gekozen voor een duurzame inrichting en natuurlijke manier van koelen en verwarmen.

Volg de bouw

PLAN@STUDIO © 2014. All rights reserved.